Politikalar ve Kişisel Veriler Aydınlatma Metni

Bu metin, İnoportal'ın politikaları ve kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili bilgi sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

İnoportal;

  • Yönetim sistemimizin ISO 27001 standardının gereklerini yerine getirecek şekilde dokümante
    edilmesi, belgelendirilmesi ve sürekli iyileştirilmesini,
  • Bilginin gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini korumayı,
  • Bilgi Güvenliği bazında yürürlükteki kanun, mevzuat ve standartlara uygunluğun sağlanması ve yürütülmesini,
  • İş süreçlerinin öz değerlendirme süreci ile gözden geçirilerek, performansı geliştirecek önleyici
    yaklaşımların belirlenmesini,
  • Bilgi varlıklarına yönelik riskler de göz önünde bulundurularak gerekli alt yapı ve çalışma ortamı
    oluşturmayı, işin sürekliliği ve sürdürülebilirliğini sağlamayı,
  • Bilgi güvenliği farkındalığını artırmak amacıyla teknik ve davranışsal yetkinlikleri geliştirecek
    eğitimleri gerçekleştirmeyi

taahhüt eder.

İnosoft Bilgi Sistemleri Tic. Ltd. Şti.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında İnosoft Bilgi Sistemleri Tic. Ltd. Şti. (“İnosoft”) olarak, Veri Sorumlusu sıfatıyla işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Aşağıdaki süreçlerde yer verilen kişisel verilerinizi belirtilen işleme amaçları kapsamında, Kanunun 4. maddesindeki ilkelere uyularak işlemekteyiz. Buna göre İnosoft kişisel verilerin muhafazasını sağlamak ve hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

  • İnosoft ürünleri ve hizmetlerinin sunum, satış ve pazarlama süreçleri,
  • İnosoft ürün ve hizmet satın alımı lisanslama işlemleri, lisans yenileme işlemleri,
  • İnosoft ürünlerinin kullanımı ile ilgili tüm süreçler,
  • İş başvurusu, işe alım süreçleri,
  • İnosoft’ un ticari ve/veya iş stratejilerinin gerçekleştirmesi için yürütülen tüm süreçler,
  • Tahsilat takibinin yapılması dahil finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
  • İnsan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi esnasında kişisel verileriniz işlenebilecektir.

Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarılma Amaçları

İnosoft, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve kanunen yetkili özel kişilere, hizmetlerinden faydalandığı yurt içi üçüncü kişi tedarikçilere, Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında, Kanun’un 8. maddesinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun ve amaçlarla sınırlı olmak üzere aktarabilmektedir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz; e-posta, kartvizit, telefon, elektronik form, fiziki form, sosyal medya hesaplarımız, internet sitelerimiz, iş ortaklarımız aracılığıyla, posta, kargo ya da kurye hizmetleri ile, yüz yüze görüşmeler, diğer fiziki ve elektronik ortamlar aracılığıyla Kanun’un 5. Maddesinde belirtilen veri işleme şartlarını yerine getirebilmek amacıyla toplanmaktadır.

İlgili Kişinin Hakları

Kanun’un 11. Maddesi kapsamında ilgili kişi;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

İNTERNET SİTESİ ÇEREZ POLİTİKASI

1. GİRİŞ

İnternet sitemizin (www.inosoft.com.tr) düzgün çalışmasını sağlamak amacıyla web sitemiz üzerinde çerezler kullanılmaktadır. İşbu Çerez Politikası, size çerezler ve çerezlerin nasıl kontrol edileceği hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.

2. ÇEREZ NEDİR?

Çerezler, internet sitemizi ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza ya da mobil cihazınıza kaydedilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, tercihlerinizi ve hareketlerinizi kaydetmek, sitedeki trafiği incelemek, ve kullanımınıza bağlı olarak hizmetlerimizi iyileştirmek için kullanılır.

Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site harici sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Oturum çerezleri, tarayıcınızı kapatmanız ile birlikte çalışmayı durdurmaktadır. Kalıcı çerezler ise, siz veya tarayıcınız silene kadar ya da süresi dolana kadar kalabilmektedir.

ÇEREZLERİN KULLANIM AMAÇLARI NELERDİR?

İnternet sitemizde aşağıda belirtilen amaçlar dahilinde çerezler kullanmaktayız:

  • Sitemizin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek,
  • Sitemizin güvenli şekilde çalışmasını sağlamak,
  • Sitemizi analiz etmek ve performansını arttırmak,
  • Sitemizdeki hizmet ve özelliklerden yararlanmanızı sağlamak, kullanım kolaylığı oluşturmak,
  • Reklam ve pazarlama faaliyetlerimizi geliştirmek,

3. ÇEREZLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ ve HUKUKİ SEBEPLER

Zorunlu Çerezler:

Bu çerezler internet sitemizin doğru şekilde çalışmaya devam etmesine yardımcı olmak, bunları kullanmanıza ve bunlara erişmenize olanak sağlamak, dolandırıcılık faaliyetlerini tespit edip önlemek ve güvenliği artırmak için gereklidir. Bunlar genellikle yalnızca sizin tarafınızdan yapılan işlemlere yanıt olarak ayarlanır ve sistemlerimizde kapatılamaz. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanunun 5’inci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendi “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya (f) bendi “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir.

Fonksiyonel Çerezler:

Hizmetlerimizi kullanmak için oturum açtığınızda sizi tanımak, belirlediğiniz ayar ve tercihlerinizi takip etmek ve hizmetlerimizde ilgi alanlarınıza uygun içerik sunmak için çerezleri kullanırız. Bu çerezler aracılığıyla toplanan   kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Performans ve Analiz Çerezleri:

Bu çerezler, sitemizin kullanımı ve reklamlarımızın performansını, işleyişini ve etkinliğini izlemek ve analiz etmek için kullanılır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan   kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Reklam Çerezleri:

Çevrimiçi reklamlarımızın ne kadar iyi çalıştığını anlamak ve daha hedefe yönelik çevrimiçi reklam ve pazarlama kampanyaları sunmak için kullanılır. Bu çerezler, reklamların düzgün bir şekilde görüntülenmesini sağlamak ve bazı durumlarda ilgi alanlarınıza uygun reklamları seçmek gibi işlevleri yerine getirir. Bu çerezler aracılığıyla toplanan   kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

4. ÜÇÜNCÜ PARTİ ÇEREZLER

Üçüncü parti çerezler, bu çerezleri sağlayan ilgili üçüncü parti tarafından değiştirilebilecektir. Bu çerezlerle ilgili daha güncel bilgi almak için, ilgili üçüncü parti çerez sağlayıcıları ile iletişime geçebilirsiniz.

5. ÇEREZLERİ NASIL YÖNETEBİLİRSİNİZ

Çerez Tercihleri: Çerezlerimiz sitemizin bazı temel ve yararlı özelliklerinden yararlanmanıza olanak tanır. Bazı çerez türlerinin engellenmesi sitedeki deneyiminizi etkileyebilir. Zorunlu olmayan çerezlere ilişkin tercihlerinizi istediğiniz zaman Çerez Ayarları bölümünden değiştirebilirsiniz.

Tarayıcı ayarları : Tarayıcı çerezlerini tarayıcınızın ayarları aracılığıyla yönetebilirsiniz. Çoğu tarayıcıdaki 'Yardım' özelliği, çerezleri cihazınızdan nasıl kaldıracağınızı, tarayıcınızın yeni çerezleri kabul etmesini nasıl önleyeceğinizi, yeni bir çerez aldığınızda tarayıcının sizi nasıl bilgilendireceğini, çerezleri nasıl devre dışı bırakacağınızı ve çerezlerin ne zaman kullanılacağını size anlatacaktır.

Sık kullanılan tarayıcılarda çerezlerin yönetimine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz:

Google Chrome (https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en)

Mozilla Firefox (https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking- protection-firefox-desktop?redirectslug=enable-and-disable-cookies-website- preferences&redirectlocale=en-US)

Microsoft Internet Explorer (https://support.microsoft.com/en-gb/windows/delete- and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d)

Safari (https://help.apple.com/safari/mac/9.0/#/sfri40732)

Opera (https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/)

Çerezlerimizden bazılarını tarayıcınızın ayarları aracılığıyla engeller veya reddederseniz, bir hesapta oturum açmanızı gerektiren belirli teklifleri kullanamayabilirsiniz ve bazı özellikler ve hizmetler çalışmayabilir.

6. BİZE ULAŞIN

İnosoft, Çerez Politikası’nın hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Çerez Politikası’ nda yaptığımız değişikliklerden veya güncellemelerden haberdar olabilmek için aralıklı olarak kontrol sağlamanızı öneririz.

Çerez Politikası veya internet sitemizdeki çerez kullanımı hakkında soru, görüş ve önerileriniz için bizimle info@inosoft.net adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.